Vrtić Turanj postaje Eko vrtić

Osnivanjem Eko odbora, čija je 1. sjednica održana u četvrtak, 21. listopada 2021., vrtić Turanj i službeno je započeo proces stjecanja statusa Eko vrtića. Inicijativu je podržao i Osnivač vrtića, Grad Karlovac, a Eko odboru su se, osim predstavnika vrtića, pridružili i predstavnici roditelja, ali i predstavnici lokalne zajednice. Tako su turanjsku „eko priču“ podržali predstavnici Gradske četvrti Turanj, Udruge "Turanj je naš", tvrtke Zelenilo te Šumarske i drvodjelske škole Karlovac, koji su postali članovi Eko odbora.

Na 1. sjednici Eko odbora predstavljen je plan i program rada Eko vrtića za pedagošku godinu 2021./2022. koji je jednoglasno prihvaćen, a stjecanje statusa Eko vrtića, odnosno podizanje zelene zastave očekuje se za otprilike godinu dana, nakon što vrtić ispuni 7 programskih koraka Eko vrtića. Praćenje ispunjavanja potrebnih uvjeta provodit će Udruga Lijepa naša, nacionalni koordinator za provođenje programa u Republici Hrvatskoj.

Inicijativu DV Četiri rijeke da vrtić Turanj postane eko vrtić popratili su i lokalni mediji.

Nadamo se da će, kroz nekoliko godina, vrtić Turanj postati prepoznatljiv kao vrtić u kojem se osobito njeguje razvijanje ekološke svijesti svih uključenih čimbenika, djece, roditelja i djelatnika.

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac