Stablo koje govori

Stablo koje govori slikovnica je koja kroz zanimljivu priču, zagonetke i rimu ističe važnost prijateljstva. Za DV Četiri rijeke ima osobitu vrijednost jer se radi o autorskom djelu djelatnica vrtića Mahićno, Ane Prugovečki i Martine Štefanić. Ana je kroz studiranje i rad u dječjem vrtiću zavoljela pisanje tekstova za djecu - recitacija, igrokaza, zagonetki i brojalica, a neispunjena želja bilo joj je pisanje teksta za slikovnicu. Martina se pak od malena voli kreativno izražavati kroz crtanje i slikanje. Upoznale su se u vrtiću gdje Ana radi kao odgojiteljica, a Martina kao asistentica djetetu s teškoćama u razvoju i to baš u Aninoj skupini. Ubrzo su shvatile da njihovi talenti zajedno čine pravu dobitnu kombinaciju. Ana je napisala tekst za slikovnicu, a Martina je tekst ilustrirala.

Slikovnica govori o prijateljstvu, temi koja je bliska i važna svakom djetetu. Glavni likovi priče su Maša i Zola, prijateljice koje, igrajući se papirnatim avionom, završavaju u neobičnoj šumi. Zašto je šuma neobična, koga su tamo srele i na koji način su shvatile snagu svog prijateljstva, pitanja su na koja odgovor daje priča Stablo koje govori.

Ana i Martina su svoju autorsku slikovnicu predstavile kroz igrokaz u Zelenoj knjižnici u Aquatici, a planira se i njihov posjet vrtićima Rakovac, Dubovac, Turanj i Švarča kako bi što više djece čulo priču o vrijednosti prijateljstva.

Stablo koje govori4 obrađeno

Stablo koje govori3

Stablo koje govori1 obrađeno

Foto: Knjižnica I.G. Kovačić (Facebook stranica), www.trend.com.hr

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac