Projektni dan u vrtiću Turanj

Jučer se u vrtiću Turanj održao projektni dan. Radi se o sklopu aktivnosti kojima smo roditeljima i zainteresiranoj javnosti željeli prikazati djelić odgojno-obrazovnog rada vrtića. Odgojiteljice su, za potrebe održavanja projektnog dana, osmislile čitav niz aktivnosti za djecu i roditelje, a sve su aktivnosti bile vezane uz temu ekologije i održivog razvoja.

Neke od aktivnosti u kojima su djeca i roditelji imali priliku sudjelovati su: izrada recikliranog papira od starog kartona, izrada „eko robota“, istraživačke igre s prirodnim materijalima poput drveta i pijeska te različite društvene igre na temu ekologije. Važno je istaknuti da su sve igre izrađene od prirodnih i otpadnih materijala čime smo nastojali doprinijeti očuvanju naše životne sredine. Uz to, kako je njegovanje tradicije važan aspekt održivog razvoja, djeca su imala priliku okušati se u pokretnim igrama koje su igrali naši stari poput skakanja u vrećama, hodanja na „štulama“, nošenja košare na glavi i sl. Na kraju, organizirali smo mali buvljak na kojem su djeca slikovnice i igračke koje više ne koriste mogla zamijeniti za druge koje su im se svidjele. Na taj način nastojali smo potaknuti održivost i ponovnu upotrebu nekorištenih predmeta.

Nakon održane radne akcije s roditeljima u kojoj smo zajedničkim snagama uređivali okoliš vrtića Turanj, ovo je u kratkom vremenskom razdoblju već 2. eko susret. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali pozivu i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku zajednički podići zelenu zastavu ispred vrtića.

Projektni dan9 obrađeno

Projektni dan1 obrađeno

Projektni dan2 obrađeno

Projektni dan3 obrađeno

Projektni dan6 obrađeno

Projektni dan7 obrađeno

Projektni dan8 obrađeno

Projektni dan11 obrađeno

Projektni dan4 obrađeno

Projektni dan12 obrađeno

Projektni dan13 obrađeno

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac