Ljeto u vrtiću

Boravak na zraku neizostavan je dio dnevne rutine djece tijekom boravka u vrtiću. Provodi se neovisno o godišnjem dobu te se prilagođava vremenskim uvjetima. Ljetni rad specifičan je upravo po tome da se veliki dio aktivnosti provodi na otvorenom pri čemu odgojitelji poštuju Protokol postupanja tijekom boravka na zraku u toplijem dijelu godine.

Boravak na zraku tijekom ljetnih mjeseci organizira se na način da se odvija u jutarnjim satima (najčešće odmah nakon doručka) kada temperatura i UV zračenje nisu previsoki. Pojedini odgojitelji prakticiraju i aktivnosti prije doručka (tijekom jutarnjeg okupljanja) organizirati na vanjskim terasama kako bi djeca što više vremena u danu provela na zraku.

Centri s aktivnostima postavljaju se u hladu, ispod suncobrana ili na natkrivenim terasama, a djeca shodno vlastitim interesima biraju čime će se baviti. Tijekom ljetnih mjeseci najzastupljenije su igre vodom kako bi djeca imala priliku rashladiti se. Tako se bazeni za vodena istraživanja pune vodom, a nude se i različiti rekviziti poput prskalica, lijevaka, cijevi za protok vode i sl. Osim vode, djeca uvijek iznova uživaju u igrama prirodnim i neoblikovanim materijalima poput pijeska i zemlje.

Ljeto u vrtiću11 obrađeno

Ljeto u vrtiću1 obrađeno

Ljeto u vrtiću2 obrađeno

Ljeto u vrtiću10 obrađeno

Na vanjskom prostoru se postavljaju i drugi centri aktivnosti poput centra za likovno stvaralaštvo, poligona za tjelesne aktivnosti, centra građenja, centra za stolno-manipulativne igre ili prometnog poligona. Vanjski prostor vrtića djeci uvijek omogućuje istraživanje biljnog i životinjskog svijeta kao i slobodnu igru na toboganu, ljuljačkama, klackalicama.

Ljeto u vrtiću4 obrađeno

Ljeto u vrtiću5 obrađeno

Ljeto u vrtiću6 obrađeno

Ljeto u vrtiću8 obrađeno

Ljeto u vrtiću7 obrađeno

Ljeto u vrtiću12 obrađeno

 

Image
Radno vrijeme PON-PET: 05:30-18:00 (vrtić Švarča radi do 21:00)
Broj telefona: 047 659 002
Email: dv4rijeke@vrtic-cetiririjeke.hr
Sjedište: Grge Tuškana 9a , Karlovac (Vrtić Rakovac)
Image
Image

© Dječji vrtić Četiri rijeke Karlovac