Novosti

Drugi o našem rođendanu – “Radio Mrežnica”

Datum: 2/02/2017 Autor: Dječji vrtić Četiri rijeke Kategorija: Novosti 0

I “Radio Mrežnica” popratila je naš rođendan prigodnim tekstom, kojega prenosimo u cijelosti.

Vrtić Četiri rijeke proslavio je danas svoj peti rođendan i to u svom objektu na Turnju gdje je cijela priča i započela.

Naime, prije pet godina Vrtić Četiri rijeke otvoren je na Turnju i imao je samo taj jedan objekt. Vrlo brzo postao je nova ustanova kojoj su pripojeni još objekti Rakovac, Banija, Dubovac i Švarča. Danas sveukupno imaju 570 mališana i sa nestrpljenjem čekaju izgradnju novog vrtića na Rakovcu kako bi mogli smanjiti listu čekanja mališana na smještaj, naglasila je v.d. ravnateljica Lana Klokočki.

Nedostaje mjesta u jaslicama

- U jasličkim skupinama nedostaje mjesta. Iz godine u godinu ostaje jedan broj djece neupisan i veselimo se Rakovcu. Stvarno vjerujemo da će i to pridonijeti rješavanju problema kojeg imamo s jaslicama. Planirano je osam skupina, možda postoji mogućnost da postoje i dvije jasličke, ali još je možda o tome malo prerano govoriti.

A da je u Vrtiću slavljeniku lijepo biti kaži i oni koji ga i koriste. Najviše vole vrtić zbog puno prijatelja i najukusnijih palačinka.

Ono što Vrtić Četiri rijeke u budućnosti očekuje, osim useljavanja na Rakovac, je i izbor nove čelne osobe. Natječaj je završio, a ime ravnatelja ili ravnateljice trebao bi se znati krajem veljače. Uz to, nastavlja se i Montessori program lani uveden u ovaj vrtić.

- Taj je program verificiran, znači ima dozvolu od ministarstva. Za sad je to bio program Montessori od 1 do 3 godine, ali evo naši odgajatelji nastavljaju edukaciju kako bi mogli voditi program od 3 do šest i ako bude zainteresiranih roditelja, svakako planiramo provoditi i taj program.

Komentari su zaključani.