Jesen u vrtiću Turanj

U rujnu je starija skupina u Domu HV gledala predstavu „Znakovi za najmlađe“, u organizaciji MUP-a i Grada Karlovca.

Ugostili smo djelatnike NK Karlovac koji su u dvorištu vrtića organizirali pokazni trening nogometne školice za djecu.

Od 7.10.-13.10. obilježili smo Dječji tjedan, a tom je prilikom starija skupina pogledala predstavu „Kata i Nino na putu do škole“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

U starijoj skupini „Kapljice“ završen je ciklus eko radionica u organizaciji Udruge Turbina promjena. Teme posljednjih radionica bile su kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

U listopadu smo aktivnostima u vrtiću obilježili Svjetski dan hrane i Dane kruha. Sve su skupine obilježile Dane kruha prigodnim aktivnostima u vrtiću.

Jesen smo obilježili i tradicionalnom jesenskom svečanosti u dvorištu vrtića. Tom prilikom djeca su uživala u pečenim kestenima, igri i druženju.

I u ovoj pedagoškoj godini nastavljamo suradnju s bibliobusnom službom Gradske knjižnice I.G. Kovačić. Bibliokombi će posjećivati vrtić svakog drugog petka, a djeca će tada, prema vlastitim željama i interesima, moći posuđivati slikovnice, stripove, crtane filmove i dr.

Povodom Svjetskog dana štednje, Karlovačka banka počastila je srednju i stariju skupinu predstavom „U potrazi za slovom R“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

U studenom je u vrtiću gostovalo kazalište „Produkcija Z“. Srednja i starija skupina pogledala je predstavu u formi mjuzikla pod nazivom „Lijepo putovanje Lijepom Našom“.