Jesen u vrtiću Švarča

U rujnu je starija skupina u Domu HV gledala predstavu „Znakovi za najmlađe“, u organizaciji MUP-a i Grada Karlovca.

Ugostili smo djelatnike NK Karlovac koji su u dvorani vrtića organizirali pokazni trening nogometne školice za djecu.

Od 7.10.-13.10. obilježili smo Dječji tjedan, a tom je prilikom starija skupina pogledala predstavu „Kata i Nino na putu do škole“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

8. listopada obilježen je Dan neovisnosti te su tom prilikom odgojiteljice iz vrtića Rakovac, u okviru manifestacije „U službi Grada i Domovine“, osmislile i u gradskom središtu provele Montessori radionicu za karlovačku djecu.

U starijoj skupini „Žabice“ završen je ciklus eko radionica u organizaciji Udruge Turbina promjena. Teme posljednjih radionica bile su kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

U listopadu smo aktivnostima u vrtiću obilježili Svjetski dan hrane i Dane kruha. Srednja skupina napravila je kolač od jabuka koji su ispekli naši dragi kuhari i kuharice te je posjetila obližnju pekaru. Ostale skupine također su obilježile Dane kruha prigodnim aktivnostima u vrtiću.

Jesen smo obilježili i tradicionalnom kestenijadom u dvorištu vrtića.

U Mjesecu knjige (15.10.-15.11.) započeli smo suradnju s bibliobusnom službom Gradske knjižnice I.G. Kovačić. Bibliokombi će posjećivati vrtić svakog drugog utorka, a djeca će tada, prema vlastitim željama i interesima, moći posuđivati slikovnice, stripove, crtane filmove i dr.

Povodom Svjetskog dana štednje, Karlovačka banka počastila je starije skupine predstavom „U potrazi za slovom R“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

U studenom je u vrtiću gostovalo kazalište „Produkcija Z“. Mlađe i srednje skupine pogledale su predstavu u formi mjuzikla pod nazivom „Šumska priča“.