Jesen u vrtiću Dubovac

U rujnu je starija skupina u Domu HV gledala predstavu „Znakovi za najmlađe“, u organizaciji MUP-a i Grada Karlovca.

Od 7.10.-13.10. obilježili smo Dječji tjedan, a tom je prilikom starija skupina pogledala predstavu „Kata i Nino na putu do škole“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

Predivno jesensko vrijeme iskoristili smo za organizaciju izleta pa su srednja i starija skupina uživale u posjetu Seoskom gospodarstvu Šimanović gdje su, osim upoznavanja s alatima i strojevima potrebnima za obradu zemlje, upoznali i mnogobrojne domaće životinje. Također, naučili su kako od zrna nastaje kruh, a osobit dojam na djecu ostavila je radionica izrade kruha i peciva od brašna dobivenog mljevenjem pšenice u mlinu. Izlet smo upotpunili neizostavnim sportskim aktivnostima na samom imanju.

      

  

U listopadu smo aktivnostima u vrtiću obilježili Svjetski dan hrane i Dane kruha. Srednja i starija skupina posjetile su pekaru Lekaj gdje su im ljubazni djelatnici pokazali postupak izrade kruha i peciva u pekari. Ostale skupine obilježile su Dane kruha u vrtiću miješenjem vlastitih peciva.

U starijoj skupini „Stars“ završen je ciklus eko radionica u organizaciji Udruge Turbina promjena. Teme posljednjih radionica bile su kompostiranje i ponovna uporaba predmeta.

Jesen smo obilježili i tradicionalnom kestenijadom u dvorištu vrtića. Tom prilikom ostvarili smo suradnju s roditeljima, bakama i djedovima koji su sudjelovali u pečenju kestenja.

U suradnji sa zdravstvenom voditeljicom, u starijoj skupini provedena je javno-zdravstvena radionica izrade sapuna. Izrađene sapune djeca će pokloniti svojim roditeljima kao božićni poklon.

  

U Mjesecu knjige (15.10.-15.11.) započeli smo suradnju s bibliobusnom službom Gradske knjižnice I.G. Kovačić. Bibliokombi će posjećivati vrtić svakog drugog petka, a djeca će tada, prema vlastitim željama i interesima, moći posuđivati slikovnice, stripove, crtane filmove i dr.

Povodom Svjetskog dana štednje, Karlovačka banka počastila je srednju i stariju skupinu predstavom „U potrazi za slovom R“, u Gradskom kazalištu Zorin dom.

U studenom je u vrtiću gostovalo lutkarsko kazalište „Svijet lutaka“. Mlađe i srednje skupine pogledale su lutkarsku predstavu „Neposlušno mače“.